“spread” the love – vegansk pålæg

IMG_0383Rugbrød kan for mig hurtigt blive kedeligt, men ikke når man tager lidt tid ud af sin kalender til at lave nogle lækre spreads. Disse to er mine yndlings lige nu…

Baba ganoush:
♥ 3 hele aubergine ♥ 3 fed hvidløg ♥ salt ♥ 3 spsk tahin ♥ lidt friskpresset citronsaft ♥ 1 tsk spidskommen ♥ evt. lidt chili

Start med at bage auberginen i ovnen (hele – dog med enderne skåret af). De skal have ca. 30 min. i en 200 grader varm ovn.
Tag auberginen ud af ovnen, lad det køle lidt før du piller skrællen af.
Blend med resten af ingredientserne

Gulerodshummus:
♥ 3-4 mellemstore gulerødder ♥ 100g kogte kikærter (eller 1/2 dåse) ♥ 1 fed hvidløg ♥ en lille håndfuld ristede hasselnødder uden skræl

Skræl og skær gulerødderne i små stykker. Kog dem til de er godt møre. Lad dem køle af.
Blend hele herligheden

Nu er du klar til at nyde et godt (helst hjemmelavet og friskbagt) stykke rugbrød med lækre spreads.
TIP: Rist noget rugbrød eller en bolle, smør med lidt tahin, derefter baba ganoush og top med frisk basilikum – det er bare godt!

Advertisements

2 thoughts on ““spread” the love – vegansk pålæg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s